Kadının Gücü

Kadının Gücü

•  9 Mart 2020 Pazartesi

Sosyal Destek (SODES) Programı “Kadının Gücü Tokat’ın Gücü” Güdümlü Projesi Kapsamında Artova’da kurulan tamamı ev kadınlarından oluşan  kooperatifin kurucu başkanı Nihal SEVER öğrencilerimizle bir araya geldi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen söyleşide Nihal hanım kısa hayat hikayesinden sonra, evde oturan bir kadın iken nasıl girişimciye dönüştüğünü, kooperatifleri bünyesindeki üretimleri hakkında bilgi vermiş, ürün çeşitliliğini arttırmayı ve daha çok kadına ulaşıp kooperatif faaliyetlerinin Artova merkezden köylere doğru yaygınlaştırma hedeflerinden bahsederek, bayan öğrencilerimizi yanlarında görmek istediklerini ifade etmiştir.

Söyleşi soru-cevap bölümüyle devam etmiş ve Nihal hanım öğrencilerimize  karşılaştığı olaylar ve yaşadığı deneyimleri ile eğitimin önemini aktararak söyleşiyi tamamlamıştır.