Artova MYO ve Artova Anadolu Lisesi İşbirliğinde Anadolu İrfanı ve Değerlerimiz Konferansı

•  6 Nisan 2024 Cumartesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Artova Meslek Yüksekokulu ve Artova Anadolu Lisesi işbirliğinde liselerde bilim uygulamaları kapsamında  Ahmet Yesevi'den Hacı Bektaş-ı Veli'ye Anadolu İrfanı ve Değerlerimiz konulu konferans gerçekleştirildi.

Artova Meslek Yüksek Okulu, Eren Bülbül Konferans Salonunda gerçekleşen konferans'a Artova Anadolu Lisesi öğrencileri, Artova MYO öğrencileri, öğretmenler ve akademisyenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan konferans'ta konuşan Artova Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Coşkun, Anadolu'nun Türkleşmesinde ve müslümanlaşmasında önemli etkileri olan Hacı Bektaş-i Veli ve Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatları, felsefeleri ve kattıkları değerler hakkında bilgi aktarımında bulundu.